Bidbook Groningen klaar

De gemeente wil Floriade 2022 organiseren

» Geplaatst door op sep 10, 2012 in Nieuws | 0 reacties

Bidbook Groningen klaar

Het bidbook van Groningen voor de Floriade 2022 is klaar! Wethouder Frank de Vries presenteert het bid dinsdagavond in Het Paleis in Groningen. De gemeente Groningen wil de Wereld Tuinbouw Expo 2022 organiseren op het voormalig Suikerunie-terrein van de stad.

De Nederlandse Tuinbouw Raad (NTR) selecteerde Groningen als één van de vier geschikte kandidaten voor de organisatie. Groningen strijdt met Almere, de regio Boskoop en Amsterdam om de organisatie van het evenement, dat eens in de tien jaar plaatsvindt. De NTR ziet in Groningen voldoende draagvlak en mogelijkheden om een vernieuwend concept neer te zetten.

‘Theater van de natuur’
Wethouder De Vries liet al eerder weten dat in het voorstel van Groningen ‘het theater van de natuur’ prominent naar voren komt als manifestatie die breder is dan alleen tuinbouw. Gezond ouder worden (healthy ageing), duurzaamheid en watermanagement staan in Groningen namelijk hoog op de agenda en spelen ook in het bid een belangrijke rol. De organisatie en de wethouder zien dit dan ook als een unieke kans om die thema’s aan de Floriade te koppelen.

Eind september winnaar
Alle partners, marketing en financiën zijn bekend, maar Groningen weet pas rond eind september of het de Floriade 2022 ook daadwerkelijk mag organiseren. De overdracht wordt op de laatste dag van de Floriade 2012 in Venlo, op 7 oktober, verricht.