Floriade 2022: Growing Green Cities

Growing Green Cities

» Geplaatst door op aug 22, 2013 in Nieuws | 0 reacties

Floriade 2022: Growing Green Cities

De organisatie van de Floriade 2022, Almere, heeft als thema ‘Growing Green Cities’. Het streven van de stad is om de komende tien jaar gezamenlijk te groeien naar een universeel beeld van de ideale Green City en dit (h)erkend te zien worden in binnen- en buitenland.

Het hele proces (de ‘making of‘) bestaat volgens de organisatie uit twee delen. Als eerste het permanente gesprek waarbij ‘best practices’ worden verzameld. Daarnaast zullen er in de periode tot 2022 een hoop concrete initiatieven in de praktijk worden gebracht in de regio Almere. De daad bij het woord dus.

logo-floriade-2022

In woord
Kennis en kunde die verspreid ligt over de hele wereld, moet samengebracht worden in Almere. De bedoeling is om een internationaal gesprek op gang te krijgen, waarin ervaring en expertise wordt uitgewisseld. De organisatie stelt dat daarbij in principe iedereen een bijdrage kan leveren aan het gesprek over Growing Green Cities: de tuinbouwsector, de makers van de stad en de inwoners van Almere zelf. Een speciaal deel van de aandacht ligt bij de jeugd; er komt een speciale jeugdFloriade.

In daad
Maar het blijft niet bij praten, benadrukt de organisatie. De Growing Green Cities worden de komende jaren ook concreet. Innovaties op het gebied van feeding, greening, energizing en healthying the city worden de komende tien jaar in de praktijk gebracht in en om Almere. Deze stad verbindt het grootste consumptie- en productiegebied van Nederland met elkaar. Deze ruimte biedt een open uitnodiging aan iedereen die best practicies wil realiseren. Het is de bedoeling dat ‘hiermee een unieke omgeving wordt gecreëerd, als een groene jas waarin de Floriade 2022 zal passen’.

Bekijk hieronder een impressie van het idee Growing Green Cities: