Floriade geeft positieve impuls aan bedrijfsleven

Volgens onderzoek

» Geplaatst door op jan 9, 2013 in Nieuws | 0 reacties

Floriade geeft positieve impuls aan bedrijfsleven

De Kamer van Koophandel (KvK) verwacht dat de organisatie van de Floriade 2022 in Almere het ondernemersklimaat in die regio een positieve impuls zal geven. Dat stelt de KvK in een onderzoeksrapport dat in samenwerking met Rabobank Almere en Vereniging Bedrijfskring Almere is opgesteld.

De partijen deden onderzoek naar de economische effecten en presenteerden vorig jaar oktober hun bevindingen al aan vertegenwoordigers van bestuurlijk Flevoland. Vooral de omvang en verdeling van verschillende geldstromen zijn een belangrijk issue in de kandidaatstelling van Almere. Volgens het onderzoek zijn de economische effecten dus gunstig voor de regionale economie.

Investeringen en opbrengsten
Het onderzoek stelt dat de Floriade tussen de 180 en 230 miljoen euro aan investeringen genereert. De bezoekers van het evenement geven tussen de 350 en 600 miljoen euro uit, is de schatting. De complete metropoolregio Amsterdam, Almere en Flevoland zullen profiteren van een Floriade in Almere: deze zijn een factor 1,5 groter dan in Amsterdam. De hoofdstad, die zelf ook kandidaat is voor de organisatie, profiteert ook van de besteding door het grote hotelaanbod (75%) aldaar.

logo-floriade-2022

Keuze voor locatie
De locaties die moeten worden gebruikt voor de Floriade 2022 zijn Almere Weerwater en Almere Oosterwold. Deze plaatsen geven de Nederlandse Tuinbouwraad (NTR) keuze uit verschillende concepten. Weerwater biedt de mogelijkheid tot een revolutionair verlengd, vergroend en duurzaam stadscentrum. Voor de locatie Oosterwold is nog geen concrete toekomstfunctie opgesteld. Daardoor hebben de organisatoren veel vrijheid op deze locatie.

Lees hier het volledige rapport.