Uitgelicht: de locatie van Floriade 2022

Almere heeft een wel heel speciale plek beschikbaar gesteld

» Geplaatst door op okt 12, 2013 in Nieuws | 0 reacties

Uitgelicht: de locatie van Floriade 2022

Almere heeft voor de Floriade 2022 een wel heel speciale plek beschikbaar gesteld: het hart van de stad, aan de oevers van het Weerwater en direct gelegen aan de A6. Hier vormt de Floriade een groene Cité Idéale, de natuurlijke tegenhanger van het rode stadshart.

Almere ziet de Floriade niet als een eenmalig evenement, maar het moet de start vormen van een nieuwe, blijvende stadswijk in het centrum van Almere. De naam van de wijk is toepasselijk: Almere Floriade. De bedoeling is dat de wijk het karakter krijgt van het beroemde Biënnalepark in Venetië. Daarnaast dient het de functie te hebben van een recreatiepark als Tivoli in Kopenhagen. Hiermee wordt het een internationaal cultuur-, natuur- en recreatiepark dat nog heel lang een vanzelfsprekende ontmoetingsplek zal blijven.

Almere-Floriade

Meepraten kan!
Mensen die graag mee willen praten over hoe het gebied eruit komt te zien, kunnen hun gedachten, ideeën en wensen delen via de website Stadsdialoog. Bekijk hieronder nog een impressie van de ideeën voor Floriade 2022 in Almere.

floriade 2022